Nieuw huisdier?

Overweegt u een nieuw huisdier te kopen? Denk aan adoptie vanuit een asiel! Veel lieve dieren komen hier terecht omdat de voormalige eigenaren niet meer voor hun huisdier kunnen zorgen door echtscheiding, overlijden of financiële problemen. Of er wordt een hond of kat op straat gevonden en de eigenaar is niet te achterhalen. Helaas hebben veel dieren nog steeds geen CHIP! Of de CHIP-registratiegegevens zijn niet up-to-date. Als een dier na 2 weken niet wordt opgehaald, komt het mogelijk in aanmerking voor verplaatsing.

www.dierenasielamsterdam.nl
www.stichting-dierenleed.nl
www.poezenboot.nl

Dierenarts aan huis

www.ciravetservice

Chippen

U kunt uw huisdier laten chippen, een transponder met een uniek registratienummer wordt onder de huid geplaatst. Als uw dier vermist wordt en naar een dierenarts, dierenambulance of asiel wordt gebracht, kunt u via het unieke registratienummer worden gevolgd en brengt u uzelf en uw huisdier snel weer bij elkaar!

Controleer of de chip van uw huisdier correct is geregistreerd op www.chipnummer.nl

Bent u uw huisdier kwijt?

www.amivedi.nl
www.dierenasielamsterdam.nl

Ongevallen- en ziektekostenverzekering voor dieren

Zie Petplan & Ohra huisdierenverzekering

Vaccinatieschema hond

Op de leeftijd van 6 weken PuppyDP (hondenziekte (= hondenziekte) en Parvo
Na 9 weken Lepto / Parvo-C / Kennel Hoest neusdruppel
Bij 12 weken cocktail
Na 12-15 maanden Cocktail / Kennel Hoest neusdruppel

Daarna de “kleine cocktail” voor 2 jaar en dan de “grote cocktail”.

Speciale vaccinaties

Buitenland: als uw huisdier naar het buitenland gaat, zijn een vaccinatie tegen hondsdolheid, een dierenpaspoort en een CHIP vereist. De vaccinatie moet minimaal 21 dagen voor vertrek worden gegeven en is 3 jaar geldig. Voor sommige landen gelden nog aanvullende maatregelen, informeer tijdig wat nodig is. Zie ook www.iata.nl

Ga je naar Zuid-Europa, dan is het verstandig om (minimaal 2 weken voor vertrek) een scalibor tekentape en bolwerk of Advantix plekje te gebruiken. Dit komt door het risico op infectie met hartworm en leishmania, die wordt overgedragen door zandvliegen.

Ontwormen op de dag van vertrek met Milbemax-tabletten en 1 maand na thuiskomst. Dit om eventuele hartwormlarven in het bloed te doden en ter bescherming tegen de vossenlintworm. Bij een verblijf langer dan 1 maand moet het dier maandelijks ontwormd worden.

Neem contact op met uw dierenarts voor passend advies over de beste combinatie van middelen voor uw huisdier en bestemming.